niedziela, 20 marca 2011

Pasta integrale con tonno e pomodori

...czyli razowy makaron z tuńczykiem i pomidorami.
Uwielbiam!
Proste, szybkie, pyszne, lekkie:)

Pasta integrale con tonno e pomodori
makaron razowy
puszka tuńczyka w kawałkach w oliwie
puszka pomidorów (lub kartonik)
3 ząbki czosnku
łyżeczka cukru
kilka gałązek świeżej bazylii
sól, pieprz do smaku

Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu.
Do garnka wrzucamy tuńczyka (jeżeli wybierzemy w sosie własnym, należy dodać oliwy). Dodajemy pomidory, posiekany czosnek, bazylię, cukier (by złamał kwaśność pomidorów), sól i pieprz. Podgrzewamy do zawrzenia mieszając. Jeszcze raz dosmaczamy i sos jest gotowy.
Polewamy sosem makaron i czujemy się jak na południu Włoch:)


Smacznego!

4 komentarze:

  1. Z tuńczykiem jeszcze nie eksperymentowałam w makaronie;)ale brzmi smakowicie;)

    OdpowiedzUsuń
  2. znam to i gotuję !!!!!! :)))

    OdpowiedzUsuń
  3. dzięki za pomysł na jutrzejszy obiad:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Brzmi smakowicie, ale... dlaczego przepis z rybą jest w kategorii wegetariańskie? Ryba to też mięso i wegetarianie ryb nie jedzą. (Owoców morza również.)

    OdpowiedzUsuń

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...