Uwielbiam!
Proste, szybkie, pyszne, lekkie:)
Pasta integrale con tonno e pomodori
makaron razowypuszka tuńczyka w kawałkach w oliwie
puszka pomidorów (lub kartonik)
3 ząbki czosnku
łyżeczka cukru
kilka gałązek świeżej bazylii
sól, pieprz do smaku
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu.
Do garnka wrzucamy tuńczyka (jeżeli wybierzemy w sosie własnym, należy dodać oliwy). Dodajemy pomidory, posiekany czosnek, bazylię, cukier (by złamał kwaśność pomidorów), sól i pieprz. Podgrzewamy do zawrzenia mieszając. Jeszcze raz dosmaczamy i sos jest gotowy.
Polewamy sosem makaron i czujemy się jak na południu Włoch:)
Smacznego!
Z tuńczykiem jeszcze nie eksperymentowałam w makaronie;)ale brzmi smakowicie;)
OdpowiedzUsuńznam to i gotuję !!!!!! :)))
OdpowiedzUsuńdzięki za pomysł na jutrzejszy obiad:)
OdpowiedzUsuńBrzmi smakowicie, ale... dlaczego przepis z rybą jest w kategorii wegetariańskie? Ryba to też mięso i wegetarianie ryb nie jedzą. (Owoców morza również.)
OdpowiedzUsuń