środa, 25 listopada 2009

Pasta z kurczaka ze śliwkami

Na śniadanie i na kolację świetnie sprawdzają się pasty. Dziś proponuję jedną z naszych ulubionych: z piersi kurczaka z suszonymi śliwkami.

Pasta z kurczaka ze śliwkami
1 pierś z kurczaka
3 jajka
10 suszonych śliwek (ja używam kalifornijskich)
2 ząbki czosnku
około 3 łyżki majonezu
sól i pieprz do smaku

Na piersi gotujemy rosół - wspaniały produkt uboczny na jesienne wieczory:) Po ugotowaniu odsączamy. Jajka gotujemy na twardo. Pierś, jajka, czosnek i śliwki mielimy. Mieszamy. Dodajemy taką ilość majonezu, by otrzymać konsystencję pasty. Dosmaczamy solą i pieprzem i gotowe!

Smacznego:)

5 komentarzy:

  1. jak tylko kupię potrzebne produkty to zaraz sobie przyrządzę i spróbuję pasty. Ciekawi mnie jak smakuje połączenie mięsa z suszonymi śliwkami w majonezie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Apetycznie wygląda i smaki dobre.Zrobię.

    OdpowiedzUsuń
  3. Pyszne!!! Zrobiłam :) i dziękuję.

    OdpowiedzUsuń
  4. 1 pierś ...tzn. podwójna?
    Ewcia

    OdpowiedzUsuń

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...