Na śniadanie i na kolację świetnie sprawdzają się pasty. Dziś proponuję jedną z naszych ulubionych: z piersi kurczaka z suszonymi śliwkami.
Pasta z kurczaka ze śliwkami
1 pierś z kurczaka3 jajka
10 suszonych śliwek (ja używam kalifornijskich)
2 ząbki czosnku
około 3 łyżki majonezu
sól i pieprz do smaku
Na piersi gotujemy rosół - wspaniały produkt uboczny na jesienne wieczory:) Po ugotowaniu odsączamy. Jajka gotujemy na twardo. Pierś, jajka, czosnek i śliwki mielimy. Mieszamy. Dodajemy taką ilość majonezu, by otrzymać konsystencję pasty. Dosmaczamy solą i pieprzem i gotowe!
Smacznego:)
Smacznego:)
jak tylko kupię potrzebne produkty to zaraz sobie przyrządzę i spróbuję pasty. Ciekawi mnie jak smakuje połączenie mięsa z suszonymi śliwkami w majonezie :)
OdpowiedzUsuńApetycznie wygląda i smaki dobre.Zrobię.
OdpowiedzUsuńPyszne!!! Zrobiłam :) i dziękuję.
OdpowiedzUsuń1 pierś ...tzn. podwójna?
OdpowiedzUsuńEwcia
Tak Ewciu, kompletna pierś;)
OdpowiedzUsuń