niedziela, 13 lutego 2011

Sałatka z brukselki i kaparów

Uwielbiam brukselkę pod każdą postacią. Mogłabym na okrągło jeść tę pod pierzynką z podsmażonej bułeczki.
Dziś postanowiłam spróbować czegoś innego. Od czasu do czasu trzeba, prawda?
Sałatka prosta, przepyszna i pięknie zielona:)

 Sałatka z brukselki i kaparów
Składniki na jedną osobę:
pół opakowania mrożonej brukselki
2 ząbki czosnku
maleńka cebula
2 łyżki kaparów
2 łyżki posiekanej natki
2 łyżki majonezu
sól, pieprz, cukier

Brukselkę gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem łyżki cukru, odcedzamy. Jeszcze ciepłą mieszamy z posiekanym czosnkiem i kaparami. Studzimy. Dodajemy natkę pietruszki i drobno posiekaną cebulkę. Na koniec mieszamy z majonezem i dosmaczamy solą i pieprzem.

Smacznego!

3 komentarze:

  1. brukselkę jadam wyłącznie w zupie, ale to dlatego, że innej jej nie znam. i chętnie spróbuję..

    OdpowiedzUsuń
  2. A wiesz,ze ja tez kocham brukselke?Jutro zrobie na obiad,mniam,mniam:))))))))

    OdpowiedzUsuń
  3. za brukselką nie przepadam,,,ale kto wie może spróbuję..pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...