Zbliżają się Święta Bożego Narodzenia, więc ciasteczka korzenne jak znalazł. Mam wypróbowany przepis na pierniczki, ale to niebawem. Dziś wypróbowałam inny przepis. Byłam ciekawa efektu ciasteczek z krupczatki i gorąco polecam. I jeszcze te orzechy!
Ciasteczka korzenne
2 i 2/3 szklanki mąki krupczatki1 szklanka cukru pudru
2 jajka
kostka miękkiego masła
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
opakowanie przyprawy do pierników
opakowanie cukru waniliowego
4 czubate łyżki zmielonych orzechów włoskich
Wszystkie składniki wrzucamy razem do miseczki, zagniatamy i wstawiamy na godzinę do lodówki. Rozwałkowujemy na około 3 mm, wycinamy ciasteczka i pieczemy na rumiano.
Smacznego:)
fajny musi byc tez zeszyt, że takie słodkości się w nim chowają.
OdpowiedzUsuńPyszne muszą być! Jakie konkretnie masło dodajesz???
OdpowiedzUsuń