niedziela, 5 września 2010

Krokiety drobiowe

Kiedy mam zamiar zrobić krokiety, gotuję rosół na większej ilości mięska. To proste krokiety. Krokiety naleśnikowe w chrupiącej panierce. Do tego czerwony barszczyk do popicia.
Niebo w gębie:)

Krokiety drobiowe

gotowane mięsko drobiowe (np. 2 udka)
1 cebula
pół średniej papryki
1 marchew
łyżka majonezu
łyżeczka koncentratu pomidorowego
pęczek natki pietruszki
sól i pieprz do smaku
naleśniki-przepis wszystkim znany
do panierowania: bułka tarta i otręby

Cebulę i paprykę drobno siekamy, marchew ścieramy na drobnej tarce i wszystko razem smażymy na łyżce masła. Mięsko mielimy. Natkę siekamy. Wszystko razem mieszamy, dodajemy majonez i koncentrat pomidorowy. Doprawiamy do smaku.
Gotową masę nakładamy na naleśniki i zwijamy krokiety. Panierujemy najpierw w pozostawionym ze smażenia naleśników cieście, następnie w bułce tartej wymieszanej z otrębami. I smażymy na rumiano.

Smacznego:)

3 komentarze:

  1. hmm, pierwszy raz spotykam się z panierowaniem krokietów w cieście, zawsze było to jajko, ale pomysł wypróbuję

    OdpowiedzUsuń
  2. uuuuuu z takim farszem jeszcze nie jadłam
    spróbuję!!! pa

    OdpowiedzUsuń

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...