środa, 3 marca 2010

Warzywa z kurczakiem i makaronem ryżowym

Żyjemy w czasach biegu i braku czasu. Szybki obiad mile widziany:)
Danie, które dziś chcę Wam zaproponować właściwie robi się sam. Ja tym razem skorzystałam z mieszanki mrożonych warzyw, ale oczywiście mogą to być warzywa świeże. Zazwyczaj kroję cebulę, paprykę, kapustę pekińską, dodaję kukurydzę i czosnek.

Warzywa z kurczakiem i makaronem ryżowym
Pierś kurczaka
papryka
cebula
kapusta pekińska
kukurydza konserwowa
makaron ryżowy
czosnek
sól, pieprz, ostra papryka

Pierś kurczaka kroimy w paseczki, obsypujemy przyprawami i wrzucamy na patelnię. Gdy piersi się smażą, kroimy warzywa w paseczki, czosnek w plasterki, odsączamy kukurydzę. Warzywa dorzucamy, gdy kurczak jest miękki. W tym czasie gotujemy w garnku wodę, na wrzątek wrzucamy makaron ryżowy, zostawiamy na 3 minuty i odsączamy. Do gotowej mieszanki mięsno-warzywnej wrzucamy makaron, doprawiamy, mieszamy i danie gotowe.

Smacznego!

3 komentarze:

  1. Czesto robię wariacje nt.takich dań: a to z makaronem, a to z ryżem.Proste, szybki i smaczne.

    OdpowiedzUsuń
  2. kobietko jestes niesamowita,dopiero co odkrylam twoja strone ale wiem ze bede ja kochala

    OdpowiedzUsuń

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...