Sałatka z granatem
główka salaty
cebula
2 pomidory
granat
kuleczka mozzarelli
3 łyżki oliwy z oliwek
łyżeczka soku z cytryny
sól i pieprz
balsamico
Zaczynamy od przygotowania sosu, by składniki zdążyły się zaprzyjaźnić, zanim przygotujemy resztę. Mieszamy oliwę z oliwek z sokiem z cytryny, doprawiamy delikatnie sola i pieprzem.
Sałatę drzemy na kawałki, cebulę kroimy w piórka, pomidory i mozzarellę w kostkę. Z granatu skubiemy nasionka. Wszystko mieszamy, polewamy sosem, delikatnie mieszamy, wykładamy na talerze i polewamy balsamico.
Smacznego!
Lubię granat, w sałatce nie próbowałam, a szkoda. Bo zapowiada się na prawdę smacznie :)
OdpowiedzUsuń...a kiedy już wzięłam się przyrządzanie sałatki okazało sie, że nie mam ...cebuli(!!!), a niech to!
OdpowiedzUsuńsałatka musi do jutra poczekać:)