czwartek, 3 czerwca 2010

Pasta z wątróbki

Uwielbiam smak wątróbki. Nie da się go z niczym porównać i nie sposób go nie rozpoznać.
Pasta z wątróbki drobiowej jest delikatna, lekka, łatwa i pyszna:)

Pasta w wątróbki
5 drobiowych wątróbek
szklanka mleka
2 jajka na twardo
2 łyżki majonezu
2 ząbki czosnku
natka pietruszki
sól i pieprz do smaku

Wątróbki zalewamy mlekiem i gotujemy 15 minut. Odsączamy i mielimy razem z jajkami i czosnkiem. Do pasty dodajemy majonez, drobno posiekaną natkę i dosmaczamy solą i pieprzem.
Można zrobić wersję ze szczypiorkiem lub koperkiem. Wypróbowałam też w tymi trzema zielonościami razem - rewelacja!

Smacznego!
sól i pieprz do smaku

3 komentarze:

  1. Wspaniały przepis.dzieci nie sięgają chętnie po wątróbke- a tu mogę ich zaskoczyć.,

    OdpowiedzUsuń
  2. zjem ja kiedyś jak do ciebie przyjadę:P

    OdpowiedzUsuń
  3. Muszę spróbować.
    Brzmi świetnie

    OdpowiedzUsuń

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...