Uwielbiam smak wątróbki. Nie da się go z niczym porównać i nie sposób go nie rozpoznać.
Pasta z wątróbki drobiowej jest delikatna, lekka, łatwa i pyszna:)
Pasta w wątróbki
5 drobiowych wątróbek
szklanka mleka
2 jajka na twardo
2 łyżki majonezu
2 ząbki czosnku
natka pietruszki
sól i pieprz do smaku
Wątróbki zalewamy mlekiem i gotujemy 15 minut. Odsączamy i mielimy razem z jajkami i czosnkiem. Do pasty dodajemy majonez, drobno posiekaną natkę i dosmaczamy solą i pieprzem.
Można zrobić wersję ze szczypiorkiem lub koperkiem. Wypróbowałam też w tymi trzema zielonościami razem - rewelacja!
Smacznego!
sól i pieprz do smaku
Wspaniały przepis.dzieci nie sięgają chętnie po wątróbke- a tu mogę ich zaskoczyć.,
OdpowiedzUsuńzjem ja kiedyś jak do ciebie przyjadę:P
OdpowiedzUsuńMuszę spróbować.
OdpowiedzUsuńBrzmi świetnie