piątek, 19 lipca 2013

Kanapki caprese

Dziś na włoską nutę. Zauważyłam, że lato kojarzy mi się z Włochami. Pewnie przez to słońce. Pomidory, oliwki, bazylia i oliwa z oliwek. Tym razem caprese przeniosłam na kromki chleba i tak pięknie zaczęłam dzień.

Kanapki caprese

dwie kromki chleba pełnoziarnistego
mozzarella
pomidor
2 czarne oliwki
kilka listków bazylii
odrobina oliwy z oliwek
odrobina soli do podkreślenia smaku

Na kromkach układamy naprzemiennie plasterki mozzarelli i pomidora, układamy plasterki oliwek, posypujemy posiekaną bazylią, delikatnie solimy i skrapiamy oliwą z oliwek.
Gotowe! Miły początek dnia:)



8 komentarzy:

  1. Odpowiedzi
    1. I pysznie smakuje:) Chyba zrobię jutro poprawkę;)

      Usuń
  2. Bardzo smakowite :) Zmykam do kuchni bo mi smaka narobiłaś ;)....a miałam już nie jeść kolacji ...

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Oj tam, to lekka kolacja:) Kolorowe sny murowane:)

      Usuń
  3. Mniam... moja ulubiona kolacja :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Moje dotąd śniadanie, ale kto wie?:)

      Usuń
    2. :)Może i dla mnie śniadaniem zostanie :)

      Usuń
  4. Zapraszam na mojego fanpage'a :)
    www.facebook.com/PanKanapkaZdrowiaSmak

    OdpowiedzUsuń

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...