Była jajecznica czerwona z pomidorami i bazylią, czas zmienić kolor:) Dziś na zielono. Uwielbiam smak natki - jest taki wiosenny.
Jajecznica z natką jest troszkę na arabską nutę, więc dodałam szczyptę gałki muszkatułowej, ale to jak najbardziej opcjonalna wersja. Co ja się tu będę rozpisywać?! Przecież to tylko jajka i natka:)
Zielona jajecznica
1 porcja:2 jajka
pół pęczka natki
sól i pieprz do smaku
ew. szczypta gałki muszkatułowej
odrobina masła do smażenia
Bez wymądrzania się:) siekamy natkę, rozkłócamy jajka, dodajemy przyprawy i natkę. Smażymy na odrobinie masła. Smacznego:)
pyszna i zdrowa:)
OdpowiedzUsuńOj, tak:)
UsuńZielona to u mnie ze świeżym szczypiorkiem :-)
OdpowiedzUsuńZ pietruchą jeszcze nie próbowałam :-)
Ze szczypiorkiem pycha! Czas an pietruchę Moniś:)
UsuńA ja ostatnio wcinałam zieloną z bazylią. Pięknie mi się w tym roku rozrosła :)
OdpowiedzUsuńŚciskam Ilona
Moja bazylia tez ma się dobrze w tym roku:) Choć na początku nieco marudziła;)
UsuńZ pietruszką jeszcze nie próbowałam. Była ze szczypiorkiem, była ze szpinakiem... Muszę spróbować :) Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńJa kocham pietruszkę! Tak pięknie pachnie:) I cudnie smakuje oczywiście:)
Usuńseferihisar transfer
OdpowiedzUsuńbalıklıova transfer
ıldır transfer
davutlar transfer
gümüldür transfer
A52Z