tag:blogger.com,1999:blog-577671283423770918.post5884987032003035911..comments2024-03-02T09:16:53.489+01:00Comments on Monika w kuchni: Fiński chleb żytniMonika Madejekhttp://www.blogger.com/profile/01284992915286549641noreply@blogger.comBlogger8125tag:blogger.com,1999:blog-577671283423770918.post-45725413761985271322013-12-29T21:25:24.699+00:002013-12-29T21:25:24.699+00:00To chleb bez zakwasu. Dodajemy zaczyn-wszystko jes...To chleb bez zakwasu. Dodajemy zaczyn-wszystko jest w przepisie:)Monika Madejekhttps://www.blogger.com/profile/01284992915286549641noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-577671283423770918.post-42950744124068986192013-12-29T20:46:35.615+00:002013-12-29T20:46:35.615+00:00ale ile tego zakwasu
ale ile tego zakwasu<br /><br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-577671283423770918.post-13346208882265635212011-01-24T16:27:47.365+00:002011-01-24T16:27:47.365+00:00Ślicznie dziękuję i zabieram się do pieczenia :)Ślicznie dziękuję i zabieram się do pieczenia :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-577671283423770918.post-83823579609001765392011-01-24T16:23:54.035+00:002011-01-24T16:23:54.035+00:00Oj, gram! Już poprawiam i dziękuję:)
Wszędzie te c...Oj, gram! Już poprawiam i dziękuję:)<br />Wszędzie te chochliki:)Monika Madejekhttps://www.blogger.com/profile/01284992915286549641noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-577671283423770918.post-23365160707203663202011-01-24T16:07:28.934+00:002011-01-24T16:07:28.934+00:00Czy drożdży ma być 20 dkg czy 20 g?Czy drożdży ma być 20 dkg czy 20 g?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-577671283423770918.post-46584005226217872822010-11-17T10:41:33.757+00:002010-11-17T10:41:33.757+00:00Myślę, że skrobia pozostała po gotowaniu ziemniakó...Myślę, że skrobia pozostała po gotowaniu ziemniaków nadaje chlebkowi tej wilgotności i charakterystycznej dla chlebków na zakwasie zwięzłości. Nie kruszy się podczas krojenia, nie jest suchy.<br />Pycha:)Monika Madejekhttps://www.blogger.com/profile/01284992915286549641noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-577671283423770918.post-64857081469957019462010-11-17T10:17:20.683+00:002010-11-17T10:17:20.683+00:00czy wiadomo co ta woda "robi" dla tego c...czy wiadomo co ta woda "robi" dla tego chleba? mozliwe, że wypróbuję, bo coś mnie zakwas słuchac nie chce i chyba go muszę trochę podtuczyć, żeby się wzmocnił, a w międzyczasie drożdżowe chlebki piec... tu kusi, że żytni, bardzo apetycznie wygląda.Mrouhhttps://www.blogger.com/profile/05715193424543038233noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-577671283423770918.post-34698290206129002172010-11-15T19:50:26.750+00:002010-11-15T19:50:26.750+00:00woda po gotowaniu ziemniaków.. ciekawy dodatek :-)...woda po gotowaniu ziemniaków.. ciekawy dodatek :-)asiejahttps://www.blogger.com/profile/10050718531838242903noreply@blogger.com